SCM player skins

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ...ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΣΜΕΝ!!!

Αυτός που δημιουργησε τα πάντα, ως Λόγος του Θεού, ήρθε στον πεπτοκώτα κόσμο μας, τον "γεύτηκε'',  αλλά τον υπερέβαλλε και τον ανακαίνισε δίνοντας πνοή ζωής εκ νέου με το θάνατο Του.
Όλη η ζωή Του ήταν μια ανατροπή. Γεννήθηκε άσημος και περιφρονημένος σε ένα σταύλο. Κυνηγήθηκε από τις πρώτες μέρες της ζωής Του. Έζησε σε ένα άγνωστο μικρό χωριό τα περισσότερα χρόνια της ζωής Του.Έμεινε στο περιθώριο και στην αφάνεια μέχρι που αποφάσισε να βγεί στο προσκήνιο της δράσης Του, σύμφωνα με το αγαπητικό σχέδιο Του για μας, και πάλι, όμως, κηνηγημενος και λοιδορούμενος. Δίδαξε την αλήθεια στον ψεύτικο κοσμο μας και έκανε θαύματα στην αρρωστημενη φύση μας. Και στο τέλος της μικρής χρονικά δράσης Του οδηγήθηκε αθώος με το πιο εξευτελιστικό και ταπεινωτικό μέσο στο θάνατο.Αλλά κι αυτό το ατιμωτικό κι απάνθρωπο μέσο τιμωρίας, το σταυρό, τον μετέτρεψε σε σύμβολο νίκης κατά του Θανάτου. Με το θάνατό Του νίκησε το θάνατο και μας δώρισε την αθανασία.
Η δύναμη κι η δόξα του Χριστού εκδηλώνεται μεγαλοπρεπως στο θάνατό Του, σκανδαλίζοντας και καταλύοντας την ανθρώπινη, ανόητη και πεπερασμένη ανθρώπινη λογική. Η μεγαλοπρέπεια Του  αποκαλύπτεται καταφανώς στην άκρα ταπείνωση του Σταυρού. Η Αγάπη Του διακηρύσσεται  στην αιώνια θυσία Του.
Ο νεκρός Χριστός είναι ο αναστημένος Χριστός, είναι το βρέφος Χριστός, είναι ο τέλειος Θεός κι ο βασιλεύς της δόξης.Είναι ο προ αιώνων υπάρχων Θεός ημών.Είναι ο εγερθείς εκ νεκρών.Καλή Ανάσταση!  (ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου