SCM player skins

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.


 

Εμείς οι άνθρωποι είμαστε δημιουργήματα του Θεού. Ο Θεός όμως εκτός από εμάς δημιούργησε και ό,τι βρίσκεται γύρω μας. Τα ζώα, η φύση είναι και αυτά δημιουργήματα του Θεού που αρκετές φορές τα εκμεταλλευόμαστε για να επιβιώσουμε, πολλές φορές όμως δεν τα σεβόμαστε και δεν τα φροντίζουμε όπως θα έπρεπε.
Σήμερα στον κόσμο βάσει εκτιμήσεων, ζούμε περίπου έξι δισεκατομμύρια άνθρωποι. Σε μερικές δεκαετίες ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά πολύ. Οι ανάγκες μας θα είναι περισσότερες, αλλά οι δυνατότητες του πλανήτη μας να μας παρέχει τους απαραίτητους φυσικούς πόρους για την κάλυψη αυτών των αναγκών ολοένα και θα περιορίζεται. Αυτό οφείλεται στην αλόγιστη σπατάλη υλικών αγαθών του ανθρώπου, τα οποία του προσφέρθηκαν από τον Κύριο. Κυριολεκτικά δεν δείχνουμε τόσο ασέβεια προς το περιβάλλον, αλλά περισσότερο στο μεγάλο δημιουργό τους και δικό μας, τον Θεό, Ο Οποίος μας δίνει το εξής δίλημμα " θα διαλέξουμε τον εύκολο δρόμο της καλοπέρασης με την αλόγιστη σπατάλη των υλικών αγαθών που μας έδωσε ή το βαρύ μονοπάτι της προστασίας αυτών; ''. Πολλοί άνθρωποι έχουν διαλέξει τον εύκολο δρόμο, καθώς έτσι θεώρησαν ότι θα αποκτήσουν περισσότερα οικονομικά κέρδη και μια καλύτερη ζωή ξεχνώντας ότι η πραγματική ευτυχία κρύβεται στην αγάπη και την πίστη προς τον Κύριο. Λίγοι, αλλά πιο δυνατοί είναι αυτοί που επιλέγουν να υπερασπιστούν το περιβάλλον, το φυσικό σπίτι τους που τους χάρισε ο Παντοδύναμος.
Μερικοί άνθρωποι που έχουν αφοσιωθεί στο Θεό έχουν συγκεντρωθεί κι έχουν αποτελέσει μέλη οργανώσεων προστασίας των ζώων και του περιβάλλοντος. Όπως τα μέλη του Αρκτούρου, της GREENPEACE, της WWF και άλλων γνωστών οργανώσεων προστασίας του περιβάλλοντος. Για να συμβάλουμε ο καθένας από την πλευρά του στο να γνωρίσουν οι επόμενες γενιές ένα ακόμα πιο όμορφο και φιλικό πλανήτη πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε άμεσα.
Η δράση για το περιβάλλον ξεκινάει από το σπίτι, κάνοντας μερικές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες. Για παράδειγμα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί η κατανάλωση ενέργειας, κυρίως στο ηλεκτρικό ρεύμα, προκαλώντας πολλές επιπτώσεις στην Γη. Για να συμμετέχουμε σ'αυτόν τον αγώνα είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε οικονομικούς λαμπτήρες και να μην αφήνουμε το φως διαρκώς αναμμένο. Οφείλουμε να μην αφήνουμε τις οικιακές συσκευές στην πρίζα και να ενημερωνόμαστε για την ενέργεια που καταναλώνει μία συσκευή και σε περίπτωση αγοράς να προτιμάμε αυτή με την χαμηλότερη κατανάλωση.
Σ'ένα μέσο νοικοκυριό το ψυγείο συγκεντρώνει ένα αρκετά υψηλό ποσοστό κατανάλωσης ρεύματος. Για να χαμηλώσουμε αυτά τα ποσοστά θα πρέπει να μην ανοιγοκλείνουμε συνέχεια την πόρτα του ψυγείου και να αποφεύγουμε να το τοποθετούμε κοντά σε κάποιο παράθυρο ή θερμαντικό σώμα. Για να εξοικονομήσουμε περισσότερη ενέργεια καλό θα ήταν να γεμίζουμε όλο τον όγκο του κάδου του πλυντηρίου να το προγραμματίζουμε σε πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας και να προτιμάμε να πλένουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Ένα άλλο υψηλό ποσοστό ρεύματος καταναλώνει και ο θερμοσίφωνας γι' αυτό δεν πρέπει να τον ξεχνάμε ποτέ αναμμένο, και να μην τον ρυθμίζουμε σε υψηλές θερμοκρασίες. Καλύτερο θα ήταν προτιμήσουμε έναν ηλιακό θερμοσίφωνο για να συμβάλουμε πιο πολύ στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και να δείξουμε τον σεβασμό απέναντί του.
Ζούμε σε μια χώρα με εύκρατο κλίμα και ως αποτέλεσμα είναι να επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Το καλοκαίρι όπου έχει ζέστη χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό και οφείλουμε να καθαρίζουμε συχνά το φίλτρο του. Τον χειμώνα που έχει τσουχτερό κρύο ανάβουμε την θέρμανση. Καλό θα ήταν να ακολουθούμε τις παραπάνω σωστές ενέργειες για την θερμοκρασία, όλα αυτά όμως είναι ανώφελα αν δεν υπάρχει σωστή μόνωση στο κτίριο.
Ένα ακόμη δώρο του Θεού στον άνθρωπο είναι το νερό, το οποίο ξοδεύουμε ακατάπαυστα. Πρέπει όμως να το χρησιμοποιούμε με σύνεση. Δεν πρέπει να αφήνουμε τις βρύσες ανοιχτές, καθώς ξοδεύουν παραπάνω από δέκα λίτρα νερό το λεπτό και οφείλουμε να διορθώνουμε τις διαρροές, διότι μπορούν να ξοδέψουν περίπου ενενήντα λίτρα την μέρα. Για να εξοικονομήσουμε το νερό μπορούμε να περιοριστούμε σε ένα απλό και γρήγορο ντους παρά μπάνιο με γεμάτη μπανιέρα που αντιστοιχεί περίπου με τρία ντους.
Άλλο ένα μέτρο που μπορούμε να λάβουμε για να σώσουμε τα θαύματα του Κυρίου είναι να περιορίσουμε τα σκουπίδια, καθώς ο καθένας μας στη ζωή του παράγει τόνους σκουπιδιών. Για να τ' αποφύγουμε θα ήταν καλύτερο να επιλέγουμε προϊόντα που δεν περιέχουν περιττές συσκευασίες και να αποκτήσουμε τη συνήθεια της ανακύκλωσης.
Για να μην μολύνουμε την ατμόσφαιρα που ζούμε, καλύτερα θα ήταν να μετακινούμαστε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία είναι λιγότερα από τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, έτσι παράγουν λιγότερα καυσαέρια.
Στις αγορές μας καλύτερο θα ήταν να μεταφέρουμε τα αντικείμενα με σακούλες πολλών χρήσεων, όχι σε πλαστικές, να αποφεύγουμε τα προϊόντα που διαθέτουν πλαστικό και να προτειμούμε τα προϊόντα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον καθώς και να έχουν το σήμα της ανακύκλωσης, καλό θα ήταν επίσης να χρησιμοποιούμε προϊόντα βιολογικής γεωργίας. Το πιο σημαντικό είναι να μην ανάβουμε φωτιές δίπλα στα δάση και να μην καταναλώνουμε τίποτα από τα δημιουργήματα του Κυρίου, αν δεν μας είναι απαραίτητο.
Μια άλλη λύση είναι η χρήση της "πράσινης ενέργειας" ή "ανανεώσιμη πηγή ενέργειας", όπως η γεωθερμική ενέργεια, που είναι η λύση στην εξάντληση των αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων, η αιολική ενέργεια, η ηλιακή ενέργεια, η ενέργεια της θάλασσας και η ενέργεια της βιομάζας. Αυτές οι ήπιες μορφές ενέργειας έχουν πολλά πλεονεκτήματα και λίγα μειονεκτήματα.
Εμείς οι άνθρωποι δεν σεβόμαστε τα ζώα και ξεχνάμε ότι και τα δύο όντα είμαστε δημιουργήματα του Κυρίου και πρέπει να τους δείχνουμε τον ανάλογο σεβασμό. Από την ακριβώς αντίθετη πλευρά εμείς οι άνθρωποι τα κυνηγάμε, τα σκοτώνουμε, καταστρέφουμε τα οικοσυστήματα, τα χρησιμοποιούμε για πειραματόζωα, τα εγκαταλείπουμε, τα κακομεταχειριζόμαστε για την διασκέδασή μας και για οικονομικά μας οφέλη και κάνουμε εμπόριο με αυτά.
Στις 4 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η ημέρα των ζώων καθώς πριν λίγες δεκαετίες μερικοί ευσεβής, πιστοί και αφοσιωμένοι στο Θεό πάλεψαν για τα δικαιώματα των ζώων και τα κατάφεραν, έτσι απόδειξαν την αφοσίωσή τους στο Θεό και τον σεβασμό για τα δημιουργήματα του. Από τότε τα δικαιώματα των ζώων υπερασπίζονται από τον νόμο του κράτους.
Συμπερασματικά πρέπει να σεβόμαστε τον Κύριο και τα δημιουργήματά του, όπως μας σέβεται κι αυτός και μας δίνει το προνόμιο της ζωής, άλλα και την αυτονομία των επιλογών μας με τις ανάλογες συνέπειες. Όσο δεν φροντίζουμε το περιβάλλον και τα ζώα κάνουμε ένα βήμα πίσω στη σχέση μας με το Θεό, ώσπου να φτάσουμε σιγά-σιγά στο απόλυτο μηδέν.

Σύνταξη κειμένου: Τσ. Άν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου